Meer informatie
Custom made
Jou wens in onze opdracht.
15 jaar garantie
We gebruiken de hoogste kwaliteit materialen.
Eigen productie
100% Nederlands fabrikaat zonder tussenhandelaren.
Wereldwijde levering

Vloerverwarming

Een eikenplanken vloer is een prachtig gezicht. Niet alleen fleurt de woonkamer er enorm van op, je krijgt ook direct een bepaalde uitstraling in de woonkamer. In veel gevallen kan, na het egaliseren van de ondervloer, direct gestart worden met het leggen van een eikenplanken vloer. Maar bij een vloerverwarming is dat een ander verhaal. Daarover bestaat veel onduidelijkheid. Veel consumenten gaan er (onterecht) van uit dat een houten vloer boven een vloerverwarming geen optie is, vanwege luchtvochtigheid en warmteverschillen. Niets is minder waar, maar er zijn wel voorwaarden waar je bij het leggen van de vloer rekening mee moet houden.

Voorwaarden aan een vloerverwarming onder een eikenplanken vloer

Een van de belangrijkste voorwaarden is dat de temperatuur van het water in de verwarmingsbuizen niet boven de 45 graden Celsius mag komen. Dit in tegenstelling tot andere vloeren, waar soms hogere temperaturen mogelijk zijn. Daarnaast moeten de vloerdelen verlijmd vloeren op de afwerkvloer, met een lijm die daarvoor geschikt is. We raden daarom altijd aan om een expert in te schakelen bij het leggen van een eikenplanken vloer in een ruimte met vloerverwarming. Bij Dutzfloors hebben we de kennis en expertise in huis. We komen daarom graag bij je langs voor een inschatting op maat!

Referenties

Referentie Fam. Looijveld uit Bussum

referenties dutzfloors

De vloer is gelegd in september 2014. Deze vloer ligt er super in. Wij zijn tevreden met onze mooie visgraat duoplank. De visgraat duoplank is vakkundig gelegd door de parketteer…

Bekijk onze referenties >>